Besparen op uw Accountantskosten

Accountancy

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Rekeningen van accountants vallen vaak hoger uit dan afgesproken. Toch kunt u besparen op de accountant. De kwaliteit en kosten van accountants krijgen momenteel veel aandacht in de media. Vaak vallen rekeningen hoger uit dan afgesproken. Welke onderdelen van de werkzaamheden van accountants komen in aanmerking om op te besparen? Als ondernemer moet u voortdurend kritisch zijn op uw bedrijfskosten. Zeker van leveranciers die elk jaar terugkomen. Kortom, het wordt tijd om de rekening van de accountant kritisch te analyseren en te zien wat u krijgt voor uw geld.

Als u als ondernemer kostenbewust bent, zal het u zeker niet zijn ontgaan dat de rekeningen van uw accountant fors kunnen uitvallen. U kunt als ondernemer de rekening van uw accountant omlaag krijgen als u bewust omgaat met de kosten van uw accountant. Daarbij zijn veel maatregelen mogelijk. Bijvoorbeeld regelmatig offertes opvragen van andere accountants en te kijken hoe hierop wordt gereageerd en welke prijzen worden aangeboden.

Alternatieven voor dure accountant
Of het inhuren van een (veel goedkopere!) Zzp’er die de administratieve voorbereidingen voor zijn rekening neemt. Een accountant vraagt daar vaak relatief teveel geld voor. Een accountant is vanwege internet en andere informatiekanalen niet langer dé vertrouwenspersoon voor allerlei adviesvragen. Iemand uit uw eigen netwerk met voldoende deskundigheid kunt u ook vragen. Zoek eerst eens op internet naar een antwoord of naar informatie voordat u een afspraak maakt met uw accountant.

Wees kritisch op de argumenten die accountantskantoren gebruiken om een bedrijf binnen te houden. ‘Wij weten heel veel van uw onderneming’, ‘wij hebben een goed contact met de Belastingdienst’, ‘ons kantoor is echt gespecialiseerd in uw branche’. In de praktijk valt dat vaak reuze mee en maakt lang niet elke accountant dat soort beweringen waar.

Voorbeelden van maatregelen kostenbesparing accountant
Het maken van prijsafspraken vooraf is dan ook een absolute must als u de kosten van uw accountant binnen de perken wilt houden of zelfs wilt terugdringen. Accountantskantoren verlenen diensten aan honderden ondernemingen en weten dus bij benadering hoeveel een pakket aan diensten voor uw bedrijf u zal kosten.Besparing begint dan ook bij het maken van duidelijke (vaste) prijsafspraken vooraf.

Onderhandelen over de prijs heeft zin op het moment dat een accountant of administratiekantoor graag nieuwe klanten wil binnenhalen. Zolang u nog geen klant bent, is er zeker over de prijsstelling in de offerte te praten. Een besparing is hiermee al snel gerealiseerd.

Tools
In het besloten gedeelte vindt u een Tool ter bepaling van de kosten van een accountant en een boekhouder.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00