Besparen op uw Accountantskosten

Accountancy

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

U betaalt jaarlijks waarschijnlijk veel geld om aan allerlei administratieve verplichtingen te voldoen. Ieder jaar heeft u weer te maken met kosten voor jaarrekening, administratie en belastingaangifte. Een besparing op uw accountantskosten kan u jaarlijks een groot bedrag opleveren. Wilt u besparen op uw administratiekantoor of accountant lees dan de volgende vijf adviezen voor het besparen op accountantskosten.

Advies 1
Kies een accountants- of administratiekantoor die bij uw bedrijf past

Bent u een groot bedrijf, kies dan een groot accountantskantoor. Bent u een zzp’ er of kleine BV, dan volstaat vaak een administratiekantoor. Dure kantoorpanden en vele specialisaties moet de klant uiteindelijk betalen. Daar kunt u op besparen.

Advies 2
Maak prijsafspraken vooraf over de rekening die uw accountant u mag sturen

Kijk uit als uw accountant u probeert wijs te maken dat een indicatie slechts mogelijk is, omdat de exacte kosten afhangen van de door de medewerkers bestede uren en ervaring.

Een goede accountant kan op hoofdlijnen van tevoren aangeven wat zijn diensten kosten.

Advies 3
Onderhandel over accountantskosten

Het loont om om de paar jaar te wijzigen van accountant. Een accountant of administratiekantoor wil graag nieuwe klanten binnenhalen. Daar kunt u van profiteren. En een frisse blik van een nieuwe accountant kan goed zijn voor uw bedrijf.

Advies 4
Kijk welke werkzaamheden u zelf kunt doen

Vraag uw accountant wat u zelf kunt bijdragen aan het zo laag mogelijk houden van uw accountantsnota. Een goede accountant zal met voorstellen komen. U kunt mogelijk meer voorbereidend werk doen dan u denkt. En dat scheelt u een aanzienlijk deel van de accountantsrekening.

Advies 5
Zorg ervoor dat u een accountant krijgt die uw branche kent

Een achterstand in branchekennis kost inleestijd die aan u wordt doorberekend.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00