Adviezen om Bedrijfskosten omlaag te krijgen

Kosten

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Ondernemers zijn vaak beter in geld verdienen dan kostenbesparen. Commercie gaat ze nu eenmaal beter af dan Management. Bovendien is  administratie niet het leukste wat er is. Wat kunt u in deze tijden van economische teruggang doen om uw winst toch op peil te houden?

Een paar adviezen op een rij:

Advies 1
Zorg dat er min mogelijk privéopnamen/stortingen via uw bedrijf lopen en beperk uzelf tot uw vaste maandelijkse prive-opname. Dat zorgt voor een veel beter administratief overzicht en levert minder werk voor uw (dure!) accountant. Voorkom onnodige rekening-courantverhoudingen.

Advies 2
Houd uw boekhouding/administratie goed bij. Een bedrijf waar de administratie goed is geregeld, is veel beter te managen. Berg facturen, bankafschriften e.d. systematisch op en vraag ontbrekende facturen en/of bankafschriften tijdig op bij de betreffende instanties.
Achterstand in uw administratie resulteert in een onmogelijkheid om snel financiële stuurinformatie te genereren.

Advies 3
Loop als eigenaar zelf maandelijks uw debiteuren- en crediteuren openstaande postenlijsten door. Bedenk dat bedrijven waarvan u het nooit had verwacht plotseling failliet kunnen gaan. Dat kunt u maar beter vroegtijdig zien aankomen.

Advies 4
Neem regelmatig uw maandcijfers/kwartaalcijfers door en vergelijk met voorgaande jaren. Welke verschillen constateert u en hoe zijn deze te verklaren? Welke maatregelen zijn nodig?

Advies 5
Kijk kritisch naar de structuur van uw bedrijf. Wat kan goedkoper of anders en wat levert u dat dan op?

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00