Businessplan Schrijven

Financiering

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Een businessplan helpt u om over alle aspecten van uw (nieuwe) onderneming, project of investering na te denken zonder iets over het hoofd te zien. Met een businessplan overtuigt u uzelf en externe partijen, zoals de bank, dat uw idee gaat werken. Wat is van belang bij het schrijven van een goed businessplan?

Doelgericht schrijven
Maak als ondernemer helder voor wie en waarom u een businessplan schrijft. Het gaat niet om het opschrijven van uw plan maar om het uitdenken ervan. Een businessplan is moet dus geen doel op zich zijn. Een dik boekwerk als businessplan is dus niet per se een betere. Is uw idee daadwerkelijk een ‘Gat in de markt’?

Uw businessplan een ‘Gat in de markt’?
Als u een goed idee heeft voor een businessplan is het natuurlijk een belangrijke vraag of het gaat om een “gat in de markt”. Heeft uw idee voldoende marktwaarde om een onderneming op te bouwen? Begin daarom met het aantonen van winstpotentie van uw idee. Dat is de ‘simpele’ berekening of de kostprijs opweegt tegen de verkoopprijs. Kunnen bij die verkoopprijs de gewenste aantallen worden verkocht? U heeft pas iets in handen als uit de uitkomst blijkt dat u bij de totale aantallen voldoende overhoudt om een bedrijf op te baseren.

Van plan naar schrijven van het businessplan
De uitkomst van uw businesscase moet sterk genoeg zijn om tot realisatie over te gaan. De marketing, organisatie, productie, bescherming, distributie, en alle andere onderdelen van een businessplan komen nu aan bod. Werk deze zo kort en helder mogelijk uit waarbij de kern van het verhaal altijd duidelijk is: ‘to the point!’

Zo min mogelijk aannames, zoveel mogelijk harde feiten
Bij het maken van een businessplan ontkomt u er niet aan om aannames te doen. Elke aanname in uw businessplan maakt uw businessplan minder zeker. Er zit daarom een hoge mate van onzekerheid (risico) in de eerste versie van uw plan en hoe meer risico, hoe risicovoller om te investeren.
Aan u als schrijver van een businessplan om de ‘onzekere factoren’ gaandeweg te vervangen door concreet onderbouwde gegevens. Hierdoor maakt u uw businessplan steviger en sterker, en wordt het risico op de financiële investeringen steeds lager. Want hoe minder risico, hoe meer u kunt investeren.

Heeft u behoefte aan een Model Businessplan inclusief een uitgebreide Checklist Businessplan?
Meld u dan aan voor deze portal FinancieelKlaar! U krijgt dan als gebruiker van deze financiële portal onder meer de beschikking over een Model Businessplan en een uitgebreide Checklist Businessplan. Zodat u snel en goed een businessplan kunt schrijven waarmee u vervolgens naar een financierder kunt stappen.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00