Checklist Estateplanning

Estate Planning

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Om het vermogen zo goed mogelijk in stand te houden en na overlijden over te dragen aan de nabestaanden zijn er een paar belangrijke aandachtspunten die in het kader van estateplanning goed in de gaten dienen te worden gehouden. 

Voor gebruikers van deze portal zijn deze aandachtspunten voor Estateplanning tezamen weergegeven, Belangrijk om deze punten goed te regelen en op elkaar af te stemmen.

Wat is estate planning?
Estate betekent in het engels “nalatenschap”. Het begrip estate planning (afkomstig uit de VS) heeft betrekking op de juridische en fiscale begeleiding van de overgang en het behoud van (familie)vermogen.

Zie het als een gecontroleerde en gefaseerde vorm van vermogensoverdracht. Het doel van estate planning is om het opgebouwde vermogen fiscaal zo voordelig mogelijk over te dragen aan erfgenamen. Hoe dat het beste kan heeft alles te maken met schenk- en erfbelasting.

Centraal staat: zo min mogelijk erfbelasting betalen met maatregelen vanuit het schenkingsrecht, het erfrecht, het huwelijksvermogensrecht en het fiscaal recht. De te treffen regelingen betrekking hebbend op estate planning moeten goed op elkaar aansluiten om uw doel te bereiken.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00