Goede aanpak Debiteurenbeheer

Debiteurenbeheer

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Actief debiteurenbeheer kan veel problemen voorkomen en zelfs meer opleveren dan u in eerste instantie denkt! Pak daarom uw debiteurenbeheer professioneel aan. U heeft daar veel voordeel van in de vorm van onder meer een sterk verbeterde cashflow, lagere kredietkosten en een sterke verbetering van uw werkkapitaal.

Vereisten voor een goed debiteurenbeheer
Hoe langer uw facturen blijven liggen, des te groter de kans dat er niet betaald wordt. Voor een goed debiteurenbeheer heeft u twee personen nodig: iemand die nauwkeurig bijhoudt wie er nog moeten betalen en iemand die direct actie onderneemt als betaling uitblijft. Iemand die uw klanten ‘opvoedt’ op vriendelijke maar besliste toon. Kortom, iemand die er bovenop zit, zodat u zich volledig kan richten op uw behandelingen.

Hoewel minder leuk, debiteurenbeheer is wel degelijk een belangrijk onderdeel van het ondernemerschap. Organisatie ervan is dan ook van belang. Voor kleinere bedrijven kan dit soms erg lastig zijn. U bent ofwel veel onderweg ofwel u zit bij een klant, al dan niet in een ruimte met anderen. En een aantal uren ‘vrij’ nemen om debiteurenbeheer te doen, komt er in de praktijk nog wel eens niet van.

Toch is het van belang dat zowel het telefonisch en schriftelijk benaderen van klant op een professionele wijze gebeurt. Klant voelen het onmiddellijk als u het debiteurenbeheer zelf niet goed op orde heeft. De drang tot spoedige betaling zal daardoor zeker niet toenemen.

Advies 1 voor een goed debiteurenbeheer
Indien u zelf niet in staat bent of er gewoon niet goed in bent, vraag dan of een ander het kan doen, besteed het desnoods uit. In ieder geval dient het te gebeuren door een persoon die: goed kan communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, harde afspraken kan maken met klanten en in alle rust telefoontjes kan plegen.

Advies 2 voor een goed debiteurenbeheer
Zorg ervoor dat u voor een goed debiteurenbeheer beschikt over praktisch software. Zodat u op elk moment met een druk op de knop van uw pc kunt zien hoe uw debiteuren ervoor staan.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00