Betaalgedrag van uw klanten verbeteren

Debiteurenbeheer

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Betalingsgedrag slecht? Hoe verbetert u het betalingsgedrag van uw klanten? Juist in tijden van economische crisis is het betalingsgedrag van uw klanten erg belangrijk.  Dit verbeterde betalingsgedrag uit zich in het terugbrengen van hun gemiddelde betalingstermijn voor binnen- en buitenlandse klanten.

Slecht betalingsgedrag: Wat is het probleem?
Hoe is het betalingsgedag van uw klanten? Krijgt u bij het nabellen van uw debiteuren opvallend vaak dezelfde smoezen te horen?

“U belt zeer ongelegen.”
“De persoon die daarover gaat is net in vergadering.”
“De factuur is nog niet goedgekeurd.”
“Ik heb nog geen tijd gehad om ernaar te kijken.”
“We hebben op het moment te weinig saldo”

Een goed debiteurenbeheer is in zo’n situatie van groot belang voor het voortbestaan van uw bedrijf. In die zin is een goed debiteurenbeheer een absolute must voor het betalingsgedrag van uw klanten.

Slecht betalingsgedrag van uw klanten: Wat is de oplossing?
Het betalingsgedrag van uw klanten kunt u zelf beïnvloeden. De vraag is alleen hoe. Hoe krijgt u uw debiteur zo ver dat hij sneller aan de betalingsverplichting voldoet, zonder deze als klant te verliezen? Door het gebruik van de juiste software kunt u uw debiteuren positief beïnvloeden. Zodat zijn betalingsgedrag verandert.

Optimaal betalingsgedrag van uw klanten: Hoe realiseert u dat?
Het zelfstandig veranderen van het betalingsgedrag zonder hulpmiddelen van buitenaf lukt de meeste bedrijven niet. Gebrek aan tijd en gebrek aan mankracht maakt van debiteurenbeheer echter een ondergeschoven kindje. Interne processen die vaak niet op orde zijn veroorzaken te late betalingen door de klant. Dat kost uw bedrijf veel geld: Vele arbeidsuren voor het bijhouden van openstaande posten, het sturen van herinneringen en aanmaningen en het nabellen met debiteuren, maar ook door onnodig hoge rentelasten op uw werkkapitaal.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00