Rekenmodel Deposito Berekening

Beleggen

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Een deposito, of een spaardeposito, is een spaarrekening waarop uw spaargeld voor een afgesproken periode vaststaat. Tijdens deze periode kunt u geen geld opnemen van de spaarrekening. In ruil hiervoor ontvangt u op een deposito in de regel een hogere rente dan op een vrij opneembare spaarrekening.

Deposito sparen
U mag bij een deposito tussentijds geen geld opnemen uit het termijndeposito. En u mag bij de meeste banken tijdens de looptijd geen geld meer storten op de spaarrekening. U legt dus bij een deposito één keer geld in. Dat ingelegde geld staat voor de looptijd van uw keuze vast.

Deposito en boete bij opname
Wilt u geld uit het deposito toch tussentijds opnemen, dan betaalt u een boete. Daarop geldt een belangrijke uitzondering: alleen als de rekeninghouder overlijdt, kan het geld voor het einde van de looptijd worden opgenomen.

Uitzondering
Soms hanteren banken bepaalde uitzonderingen waarbij boetevrij geld opnemen is toegestaan. Denk bijvoorbeeld aan werkeloosheid, echtscheiding of een huwelijk.

Spaardeposito
Op een deposito spaart u tegen een vaste rente. Het geldende rentetarief op het moment dat u het deposito afsluit, blijft dus de hele looptijd gelijk. Daarmee bent u beschermd tegen een dalende rente. Maar u profiteert ook niet van rentestijgingen.

In het besloten gedeelte van deze portal vindt u een rekenmodel Deposito Berekening waarmee u de eindwaarde van uw deposito kunt berekenen en de Contante waarde.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00