Rekenmodel Indexbeleggen

Beleggen in Aandelen

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Bij indexbeleggen belegt u in een gehele index en volgt u hiermee de index één op één. Dit kunt u  doen via het handelsinstrument trackers, ook wel ETF’s (Exchange Traded Funds) genoemd. ETF’s volgen een index. U belegt daarmee dus niet in slechts één bedrijf in een bepaalde index, maar in de index als geheel. Kenmerkend: stijgt de waarde van de index, dan maakt u winst. Daalt de index, dan wordt uw investering minder waard. 

Beursindex
Een beursindex is een mandje aandelen of obligaties dat dient als graadmeter van ontwikkelingen op de beurs. Een index kan zowel een wereldwijde markt dekken als een specifieke regio, land of sector.

Veel verschillende indexen
Er zijn veel verschillende soorten indexen, die op verschillende manieren worden samengesteld. Zo is er de MSCI World Index. Dat is de belangrijkste index voor wie wereldwijd in aandelen wil beleggen. Deze index bestaat uit zo’n 1.700 aandelen van bedrijven uit 23 ontwikkelde landen die worden geselecteerd op basis van de marktwaarde van de desbetreffende bedrijven.

De bekendste index van de Nederlandse aandelenmarkt is de AEX-index. Deze AEX-index telt slechts 25 aandelen die worden geselecteerd op basis van de mate waarin zij op de beurs worden verhandeld.

Met het Rekenmodel Index beleggen berekent u het te verwachten rendement van indexbeleggen op basis van een aantal variabelen die u eerst moet invoeren.

Dit deel is afgeschermd

Word een betalende gebruiker en krijg direct toegang!

 

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00