Krediet voor het MKB?

Bank

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Als u een bedrijf op wilt starten heeft u wellicht startkapitaal nodig. Indien u zelf niet voldoende middelen hebt kunt u overwegen om een krediet af te sluiten. Ook als u al een bedrijf hebt en u hebt plannen om uw bedrijf uit te breiden bestaat er een mogelijk een krediet af te sluiten. Wat komt er allemaal bij kijken als u een krediet gaat afsluiten? Waar krijgt u krediet?

Zekerheid bij krediet
Voor een kredietverstrekker is het essentieel zekerheid te hebben dat het te verstrekken krediet ook weer zal worden terug betaald. Om de kredietverstrekker hiervan te overtuigen is een goed onderbouwd ondernemingsplan absoluut noodzakelijk.

Op tijd aanvragen krediet
U moet er als ondernemer wel van uitgaan dat het enige tijd kan duren voordat u de financiering rond hebt. Gaat uw kredietaanvraag direct zoals u had gewild dan krijgt u de financiering al rond bij de eerste kredietverstrekker waar u uw kredietaanvraag indient. Houd er echter rekening mee dat het wel minimaal een maand maar zeker ook langer kan duren. Een krediet krijg je niet zomaar.

Bedrijfslening op hypothecaire basis
Bent u als persoon of als BV in het bezit van onroerend goed dan kan de financierder een hypothecair krediet verstrekken met het onroerend goed als onderpand. Het te verstrekken krediet is dan een langlopende lening. Voordat een kredietverstrekker overgaat tot het verstrekken van een krediet zult u met een goed ondernemingsplan moeten komen.

Doorlopend krediet als bedrijfslening
Het is ook mogelijk om een doorlopend krediet aan te vragen bij een bank of andere geldverstrekker. Hierbij moet u wel rekening houden met het feit dat de bank wel uw saldo af en toe controleert. Als blijkt dat u steeds weinig tot niets aflost en constant tegen de toegestane limiet aan zit, kan dat tot problemen leiden met betrekking tot de continuïteit van het doorlopend krediet.

Leverancierskrediet is ook vorm en krediet
Bij het leverancierskrediet verstrekt de leverancier krediet in de vorm van een betalingstermijn. Zo kan er voor gezorgd worden dat de aanschaf van voorraad in elk geval voor een maand gefinancierd is. In de horeca is het gebruikelijk dat er door de leverancier een langlopende lening wordt verstrekt waarbij de verplichting wordt gesteld bij de betreffende leverancier af te nemen.

Wat te doen bij afwijzing van krediet
Krijgt u bericht dat uw aanvraag voor een krediet is afgewezen, vraag dan om welke reden het krediet niet gegeven kan worden. Ligt het aan uw ondernemingsplan? Of is het de eerste keer dat u een zakelijk gesprek voerde waardoor u misschien wat onzeker overkwam. Een kredietverstrekker moet geloof in u en uw plannen hebben, dus dat moet u zelf natuurlijk ook uitstralen. Leer van de afwijzing en probeer het bij een andere kredietverstrekker nog een keer, voorzien van de nodige verbeteringen.

Interesse in deze en overige Tools?

Meld u aan als gebruiker en krijgt onbeperkt toegang tot deze financiële portal.

Item added to cart.
0 items - 0,00